COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

25.01.2013

Nye Transit Custom fikk 5 stjerner i Euro NCAP.

Nye Transit Custom har satt en ny standard ved å bli det første nyttekjøretøyet i denne klassen som har oppnådd 5 stjerner fra Euro NCAP etter den uavhengige organisasjonen for kjøretøysikkerhets kollisjonstest. De samme 5 stjernene oppnådde også den nye 9-seteren Tourneo Custom.

«Årets internasjonale varebil 2013» fikk en totalscore på 77% etter å ha vært gjennom Euro NCAP’s nye kollisjonstest for tyngre kjøretøy. Samtidig oppnådde den klassens beste resultat for beskyttelse av barn med 90%, 84% for beskyttelse av voksne og 71% for sikkerhetsutstyret.

Ford mottok også Euro NCAP’s pris for avansert sikkerhetsteknologi for Filskiftevarsling. Det bringer Fords totale antall tilsvarende priser for sikkerhetsteknologier opp til hele syv – noe som er mer enn noen annen bilprodusent har mottatt. Ford mottok også ytterligere en pris for avansert sikkerhetsteknologi, for Ford SYNC med Nødhjelpassistanse

- Transit Custom setter en ny standard i sin klasse, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Vi har kombinert høystyrke stålstruktur, fotgjengervennlig front og klasseledende sikkerhetsteknologi for å utvikle en varebil med den beste beskyttelsen som er tilgjengelig - noe både brukere og eiere vil sette pris på, sier Kimber.

Nye Transit Custom, ett-tonns varebil, er konstruert for å gi fremragende person- og fotgjengerbeskyttelse i alle kollisjonssituasjoner. Karosseriet har mer enn 40% høystyrke- og ultrahøystyrkestål, og kjøretøyet var gjenstand for over 4.500 kollisjonssimuleringer og 30 fysiske kollisjonstester under utviklingsfasen.

Den er konstruert med en omfattende rekke nøye utformede løsninger i fronten for å beskytte fotgjengere. Samtidig er det den første Ford Transit som er tilgjengelig med et forbedret sikkerhetssystem med blant annet oppblåsbare sidegardiner som beskytter dem som sitter i forsetene.

- Med så omfattende beskyttelse av både dem som sitter i kjøretøyet og fotgjengerne setter Ford Transit Custom uten tvil en ny standard, fastslår Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP og det er hyggelig å kunne fastslå at forbrukere som ønsker å kjøpe en varebil med 5 sikkerhetsstjerner fra Euro NCAP kan gjøre det nå.Nyheter