COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

11.03.2013

Ford Focus ST er Europas mest solgte i sin klasse

Ford Focus ST var mest solgte bilmodell i sin klasse i Europa i de tre siste månedene av 2012 ifølge tall fra POLK, leverandør av blant annet salgstall for europeisk bilbransje. Tallene fra POLK viser at Focus ST solgte 44 % av alle biler i denne klassen, mot 33 % for VW Golf GTI og 12 % for Renault Megane Sport.


Totalsalget av Focus ST i denne perioden nådde 1.984 enheter, og den ledet statistikkene for sportslige kombikupéer i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Storbritannia, Ungarn, Sveits og Nederland.


- Denne enestående kombinasjonen mellom ytelser og anvendelighet trekkes frem i en rekke fantastiske tester av Focus ST i europeiske media, forteller Steve Kimber, adm. dir. hos Ford Motor Norge. - Du må simpelthen kjøre den selv for å nyte reaksjonsviljen, motorytelsene og det sportslige understellet, sier Kimber, som uten blygsel forteller at han tilhører den hurtigvoksende gruppen av Focus ST-entusiaster.


3. generasjon Focus ST kom i salg i Europa sommeren 2012. Utstyrt med en 2,0-liters EcoBoost-motor med 250-hester er nye Focus ST er Fords første globale høyytelsesbilmodell – som nå er lansert i Europa, Nord-Amerika og kommer i salg i Asia/Stillehavsregionen senere i år.


Ford har solgt i alt 3.819 Focus ST i Europa siden lanseringen – 74% kombikupéer og 26% stasjonsvogner. Den mest populære fargen er Frozen White (41%), fulgt av Panther Black (28%) og den oppsiktsvekkende gul-orange Tangerine Scream (17%). I Norge er fordelingen mellom salget på 5-dørs og stasjonsvogn henholdsvis 60 og 40% og Spirit Blue (30%) og Panther Black (29%) de to 2 mest populære fargene – etterfulgt av Tangerine Scream og Frozen White. 
Nye Focus ST ble kåret til “Best Hot Hatch” av det britiske magasinet Auto Express mens magasinet Top Gear utropte stasjonsvognen til “Hot Hatch of the Year”. Det ledende bilbladet i Danmark, Bilmagasinet, har fastslått at Focus ST er den beste bilen i denne klassen.
Ford vil i løpet av våren utvide Ford ST-serien med en 182-hesters Fiesta ST, den raskeste produksjons-Fiestaen noensinne, som når 100 km/t fra 0 på 6,9 sekunder og har en toppfart på 220 km/t.  


# # #
*Data basert på informasjoner fra POLK. Tallene er basert på salgsresultatene i 34 europeiske land. For mer informasjon, besøk: www.polk.com.Nyheter