COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

Når uhellet først er ute.

Dersom uhellet skulle være ute er dette verdt å huske på:

1. Sikre skadestedet
 •  Sett på varselblinkere
 •  Parker bilen så den ikke står i veien for utrykningskjøretøy
 •  Ta på refleksvesten før du går ut av bilen
 •  Sett opp varseltrekant - minst 150 meter fra ulykkesstedet
 
2. Førstehjelp
 •  Vurder personskader og om noen trenger øyeblikkelig førstehjelp
 •  Sjekk vedkommendes pust og puls
 •  Legg vedkommende i stabilt sideleie
 •  Ro ned personen, stopp blødninger
 
3. Om nødvendig, tilkall ambulanse (113) eller politi (112) og forklar:
 •  Hva som har skjedd?
 •  Hvor det har skjedd?
 •  Når det skjedde?
 •  Hvor mange involverte er det?
 •  Hvem ringer?

Ved behov for tauing, kan Ford veihjelp kontaktes på tlf: 800 56 105

Ved mindre uhell:
 •  Snakk med vitner og noter deres kontaktdetaljer
 •  Ta bilde av skaden på bilen
 •  Fyll ut skademeldingen og få den signert av alle involverte parter, bruk evt  flere skademeldinger, om det er flere enn 2 biler innvolvert.

Hvordan få utbedret skaden?

Når din Ford har fått en skade, kan Haugesund Auto hjelpe deg med å få denne utbedret. Vi har lang erfaring, og er opplært av Ford for å reparere din Ford, og bruker kun orginale Ford deler slik at den forblir som en orginal Ford. Karosseriet i dagens biler er komplekse, og krever stor nøyaktighet og det riktige verktøyet for å gjøre jobben riktig.


Vi reparerer og utbedrer både karosseri og glasskader, så vel som for private, firma og forssikringsselskaper. Kontakt oss på tlf: 52 70 38 57, eller bruk menyen til høyre for å komme i kontakt med oss.

Skal skaden dekkes av forsikringen, må skaden meldes inn til ditt forsikringsselskap, vi har avtaler med de fleste og største forssirkingsselskaper. Har du Ford forsikring (ett sammarbeid med If skadeforsikring), kan du være trygg på at din ford forblir som en Ford. Ford forsikring er en gunstig forssikring, med ekstra fordeler, som f.eks leiebil i hele reparasjonstiden, større leiebil en normalt dekket av forsikring, fabrikkny bil ved totalskade om bilen er under 3 år osv. Ta kontakt med Ford forsikring på tlf: 815 75 200, for å sjekke ut dine fordeler ved å ha Ford Forsikring på din Ford.


For å melde skader, kontakt ditt forssikringsselskap, husk å notere ned skadenummeret.

If skadeforsikring: 02400
Gjensidige:           03100
Tryg Forsikring:    04040
Enter Forsikring:   07070
Sparebank 1:        02300

Ford Veihjelp

Trenger du assistanse til tauing/berging av din bil kan du kontakte Ford Assistance på tlf: 800 56 105.

Ford Assistance er et veihjelpsprogram utformet spesielt for Ford-førere, for å gi ekstra trygghet ut bilens levetid. Dette programmet sørger for assistanse dersom du ved et uhell eller driftsstans har behov for hjelp eller bilberging.

Ford Assistance kan benyttes ved alle slags uhell - også ved "selvforskyldte" feil som tom tank, fylling av feil drivstoff, ulykke, utforkjøring, tap av nøkler og utelåsing, men her er det visse begrensninger på dekningsomfanget. Nedenfor kan du se hva Ford Assistance omfatter ved plutselig inntruffet feil på bil. Assistansen blir utført av en samarbeidspartner valgt av Ford Motor Norge i inn- og utland og gjelder alle Ford personbiler og lette Ford nyttekjøretøy.

Tjenesten er åpen 24 timer i døgnet, hele året og gjelder fram til første rutinemessige driftsettersyn. Dekningen fornyes ved å følge Fords anbefalte service – og vedlikeholdsprogram hos et autorisert Ford-verksted.

Hjelp på stedet. Dersom du trenger hjelp på stedet vil vår samarbeidspartner sørge for nødvendig reparasjon av bilen på stedet dersom dette er praktisk mulig.

Tauing. Ved driftsstans som ikke kan utbedres på stedet fraktes bilen til nærmeste autoriserte Ford-verksted eller din “hjemme-forhandler” hvis avstanden er mindre enn 50km.

Leiebil. Dersom din bil ikke kan repareres samme dag vil vår samarbeidspartner ordne en erstatningsbil – begrenset til 2 dager. Kostander utover billeien dekkes av bileier. Dersom lokale forhold gjør at leiebil ikke kan skaffes kan ikke Fords samarbeidspartner holdes ansvarlig.

Hjemreise. Dersom din bil ikke kan repareres samme dag og du er mer enn 80km fra ditt hjemsted vil vår samarbeidspartner dekke kostnadene for reise til hjemmestedet for autoriserte fører og passasjerer. For hjemreisen dekkes kostnadene for togreiser på første klasse. Skulle togreise ta mer enn 6 timer, kan du alternativt velge flybillett på økonomiklasse.

Innkvartering. Hvis, som følge av driftsstans mer enn 80km fra ditt hjemmested og bilen ikke kan repareres samme dag vil samarbeidspartneren dekke overnatting i opptil 3 netter til en pris av maksimum kr 800,- per person per døgn. Utgifter til mat, telefonsamtaler og likende dekkes ikke.

I utlandet. Får du problemer i utlandet og reparasjonen tar mer enn 5 dager eller at bilen ikke kan repareres vil vår samarbeidspartner dekke kostnader for frakt av bilen til nærmeste norske Ford-verksted.

Varighet. Ford Assistance gjelder frem til første service for nye biler og fornyes deretter ved å følge Fords anbefalte service – og vedlikeholdsprogram hos et autorisert Ford-verksted. Ford Assistance kan kjøpes for biler som ikke er importert gjennom Ford Motor Norge AS. Kontakt din nærmeste autoriserte Ford-forhandler for ytterligere informasjon.

Begrensninger. Hvis det klart kan henvises til at driftsstans skyldes grov uaktsomhet, overbelastning, manglende vedlikehold eller utilsiktet bruk, som bruker eller eier er ansvarlig for, kan Ford Assistance sin samarbeidspartner nekte å dekke kostnader. Skulle du ønske å benytte noen av tjenestene ovenfor må du ringe telefonnummer oppgitt under. Kostnader for tjenester som ikke organiseres gjennom vår samarbeidsparter eller som ikke har blitt avtalt på forhånd dekkes ikke.


For assistanse ring 800 56 105

Fra utlandet kan du ringe +47 22 57 90 99


Ett år etter førstegangsregistreringsdato blir Ford Assistance et kombimedlemskap, som bygger på de rettigheter forsikringstaker har i sin bilforsikring. Ford Assistance vil, i et kombimedlemskap, dekke eventuell egenandel og assistansekostnader som ikke dekkes av din forsikring, for eksempel leiebil. Kostanden avregnes mellom Ford Assistance og ditt forsikringselskap, slik at assistansen innenfor beskrevne vilkår alltid vil være utleggsfri

Nyheter